Cult Of Luna :: Three Bridges

Amper een jaar na hun verwoestende carrièrehoogtepunt A Dawn To Fear, kondigt het Zweedse post-metal collectief Cult Of Luna een nieuwe ep aan, The Raging River. Een rivier die mee stroomt op hun huidige uitstekende creatieve flow, te horen aan het vooruitgeschoven “Three Bridges”.

Dat had dit één grote hellend vlak dat 2020 is nodig: nieuw materiaal van Cult Of Luna, dat als een maalstroom alles wat los en vast zit meesleurt met een alles verwoestende kracht. De muren van Trix trillen nog na van hun passage eind november vorig jaar, samen met Brutus. De weide op Graspop vertoont nog een grote rosse vlek waar ze zich vorig jaar tot een van de festivalhoogtepunten schreeuwden.

The Raging River is meteen de eerste release van hun eigen platenmaatschappij, Red Creek. Voor de distributie in Europa staat het gereputeerde metallabel Seasons Of Mist garant. Met 39 minuten is het naar Cult Of Luna-normen een korte plaat, dus een ep (!). Met vijf songs, waaronder een duet met Mark Lanegan (“Inside Of A Dream”).

“Three Bridges” gaat in elk geval door op het duizelingwekkende élan van A Dawn To Fear, met een draaikolk van 8 minuten en 45 seconden die je steeds dieper het nummer in zuigt, een paar verraderlijke rustpunten gunnend om vervolgens de laatste minuten nog eens percussioneel verwoestend uit te halen. The Raging River kondigt zich op 5 februari 2021 aan als de perfecte soundtrack bij een wereld die z’n wonden van 2020 dan nog niet zal kunnen likken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − elf =