London Grammar :: Baby It’s You

Zo lelijk 2020, zo schoon de nieuwe single van London Grammer. Als Hannah Reid het jaaroverzicht van 2020 zingt, valt er misschien nog iets van dit k*tjaar te maken. En stream het dan in alle concertzalen.

Het was een paar jaar ijzingwekkend stil rond London Grammar, na de triomftocht met tweede plaat Truth Is A Beautiful Thing dat de grote doorbraak betekende. Maar plots, uit het niets, brengen ze nieuwe single “Baby It’s You” uit. Over een nieuwe plaat is vooralsnog niks bekend.

Dat nummer beleefde z’n première op YouTube, en stelde het geduld van de fans danig op de proef met drie kwartier durende ambient wachtmuziek (letterlijk), die zo van Brian Eno had kunnen komen. Tot die lange aanloop overvloeide in een remix, waarin de kern van die nieuwe single al vervat zat: de tegen elke hittegolf resistente stem van Hannah Reid die de zin “Baby it’s you” als een mantra zingt. Het nummer zelf is hoe dan ook dansbaarder dan wat we van London Grammar gewoon zijn. Het doet wat denken aan de evolutie die de zielsgenoten van The XX doormaakten op I See You. Opzwepend wordt het echter nooit, er zal volgend jaar nog steeds met neergeslagen ogen gedanst worden. Wat dat moet dan weer kunnen. Dat moet dan weer mogen.

Tekstueel is “Baby It’s You” een onverbloemde liefdesverklaring: “All these lights are changing / See them everywhere / In my veins like lightning / I don’t even care / And the crowd is heavy / I don’t wanna move / All these colours in me / But all I see is you.”

We zweren het: laat Reid het jaaroverzicht van 2020 inzingen en er valt alsnog iets te maken van dit k*tjaar. Een plaat van London Grammar die de belofte van “Baby It’s You” waarmaakt, zou anders ook al wel volstaan.

recent

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

verwant

London Grammar :: 11 december 2017, Lotto Arena

Het zat de laatste tijd noch London Grammar noch...

London Grammar :: Truth Is A Beautiful Thing

Ken je het gevoel wanneer je de cinemazaal buiten...

London Grammar, Editors, PJ Harvey en meer voor Pukkelpop

Pukkelpop maakt vandaag met een reeks van liefst 79...

London Grammar :: 7 oktober 2014, Vorst Nationaal

Nog geen jaar geleden trad London Grammar op in...

London Grammar :: 2 maart 2014, Botanique

Begin november stond de Britse triphopsensatie London Grammar nog...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in