Renton Jules :: Open House

Als bedachtzaamheid gebotteld kon worden, dan was Renton Jules een wijn van een goed jaar, op smaak gebracht door een lang rijpingsproces. De groep rond de Antwerpse singer-songwriter Geert Laenens komt in mei met hun eerste album en zendt “Open House” als single de wereld in.

De groep rond Laenens doet niet aan overhaast werk. Renton Jules ontstond in 2012 uit de restanten van hun vorige incarnatie als Newtown, die ook al enige bekendheid genoot. Nu, acht jaar en enkele ep’s later, steken ze de neus opnieuw aan het venster.

Dit nummer is voor fans van de klaterende en okselfrisse indiepop. Het fundament wordt gelegd door de gestaag pulserende baslijn en sprankelende slaggitaar die een pas-de-deux aangaan met de wendbare stem van Laenens. Die laatste vertaalt zijn rake observaties naar catchy melodieën. Hij switcht fluks tussen lieflijk hoog zingen en meer snauwende en verbitterde uithalen. In de tweede helft ruimt de zang baan voor een saxofoonsolo die zowel melancholie als weemoed opwekt. Bitterzoet, zoals het leven.

Het nummer gaat over hoe we in deze tijden van sociale media ons leven haast volledig te grabbel gooien op het net, op zoek naar gelijkgestemde zielen en likes, maar toch eenzaam achterblijven. De hoofdpersoon bunkert zich in met uitvluchten (“There’s is something wrong / it’s my excuse”) en zelfbeklag (“Don’t waste any time on me”). Een song over keihard tegen de muur lopen, terug recht klauteren en blijven doorgaan: het potje vindt zijn deksel, het huisje vindt zijn dak en alles komt goed. Een hoopvolle boodschap en een prima single. Dat is welkom in deze door somberte geteisterde tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 1 =