Porridge Radio :: Circling

Trendalarm! Trek alvast uw flanellen hemd aan: Porridge Radio zou weleens de nieuwe indielieveling du jour kunnen worden.

Trendalarm! Trek alvast uw flanellen hemd aan: Porridge Radio zou weleens de nieuwe indielieveling du jour kunnen worden.

Het viertal uit Brighton bracht in 2016 al een verdienstelijk debuut uit dat het opnam in een schuurtje, maar het is pas echt uitkijken naar Every Bad later deze maand. Na singles “Lilac” en “Sweet” is er nu “Circling”, een zwalpende kermiswals waarin de zangeres zich een weg baant doorheen een rookgordijn waarin het gaat van “I’m doing well / I’m doing fine” en  “Everything’s fine”. De teksten staan vaak bol van repetitie, maar nooit klinken ze twee keer hetzelfde: van zacht en fluisterend tot quasi schreeuwend en alles daartussenin. Het resultaat klinkt nog het meest als indierock die liggen rijpen heeft naast grunge en Garbage. Niet toevallig krijgen ze lof toegeworpen uit de hoek van Shirley Manson.

Hoe een monotone stem als die van Dana Margolin ook kan overlopen van intense emotie is een raadsel voor een andere dag. Maar dat licht getormenteerde zielen er een favoriete groep bij hebben, staat nu al vast.

Every Bad komt uit op 13 maart via Secretly Canadian.

Op 5 mei staat Porridge Radio in de Botanique (Les Nuits)

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

verwant

Porridge Radio

11 juni 2022Best Kept Secret, Hilvarenbeek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in