Four Tet :: Baby

Net nu de winter Europa in zijn greep begint te houden en de koude in onze botten dringt, laat Four Tet ons  van de komende lente dromen in zijn nieuwe track “Baby”.

Als een lichte bries die de gordijnen voor onze open ramen weelderig doet opbollen, waait deze song ons tegemoet en verdrijft hij onze winterdip. Het feestje van gisteravond dreunt nog lichtjes na in het hoofd, zonder opdringerig te bonken. Vogelgeluiden fladderen binnen en vleien zich als mooie herinneringen in ons gemoed. Four Tet doet hiervoor beroep op het okselfrisse stemgeluid van Ellie Goulding, die haar poppy stem voorheen al leende aan andere danceproducers als Disclosure, Calvin Harris en The Chainsmokers. Veel werk heeft Goulding hier niet aan gehad, want Four tet gaat vrolijk knippen en plakkend aan het werk met de stemsnipper.

Hierdoor doet het nummer denken aan het betere knip- en plakwerk van Mount Kimbie op “Before I Move Off” uit 2010. Een ervaren rot als Four Tet moet je niet leren hoe hij een goede beat in elkaar knutselt. De productie is weids als de balearische stranden waarop dit nummer deze zomer ongetwijfeld zal weerklinken. De brug valt op het juiste moment, en daarna wordt er terug aangezet richting een feestelijk einde.

Het zware feest is voorbij, de ochtend gloort weer aan de einder, de vogels fluiten en Four Tet doet ons helemaal gloeien binnenin.

“Baby” staat op Four Tet’s nieuwe album “Sixteen Oceans” dat in maart zal verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 − 3 =