The Comet Is Coming :: Lifeforce Part II

Er is een nieuwe Heiland opgestaan en de saxofoon is Zijn kompas. Hallelujah, het is Shabaka Hutchings en Hij heeft nieuwe muziek uitgebracht. Praise the Lord!

De lessen godsdienst hebben hun beste tijd gehad.  Velen zijn hun geloof, als ze dat al hadden, in de loop der jaren kwijtgeraakt. Maar kijk, er is een nieuwe Heiland opgestaan en de saxofoon is Zijn kompas. Hallelujah, het is Shabaka Hutchings en Hij heeft nieuwe muziek uitgebracht. Praise the Lord.

Shabaka is een bezige bij en blaast op zijn instrument in minstens drie bands. Waar Shabaka & The Ancestors zich vooral toespitsen op de pure jazz en Sons Of Kemet spannende dingen doen met Afrikaanse ritmes, staat The Comet Is Coming garant voor een spacy en opwindende variant. Het is jazz, maar toch ook weer niet helemaal. Amper enkele weken geleden blies The Comet Is Coming het dak nét niet van de Castello op Pukkelpop. Het trio van King Shabaka, Betamax (Max Hallettt) en Danalogue (Dan Leavers) bracht een clusterbom van een optreden dat nog enkele dagen nazinderde en bewees dat je met niets meer dan keyboards, drums en sax een geweldige sound kunt neerzetten. De Boiler Room was er niets tegen.

Nu komt de band aanzetten met een nieuwe single in afwachting van hun nog te verschijnen nieuwe EP. “Lifeforce Pt II” wordt uiteraard gekenmerkt door de typische hyperkinetische saxofoon-uithalen van Shabaka. De drums volgen een tegendraads ritme en het geheel wordt ondersteund door de onwereldse synthklanken die Danalogue uit zijn machine knijpt. Het swingt, het steunt en het kraakt tot de luisteraar zich overgeeft en denkt “fuck it, we gaan dansen”. Op een bepaald moment doet de sax ons zowaar denken aan die van Pig Bag in de klassieker “Papa’s got a brand new pigbag”, maar dat kan ook aan ons liggen. Op het einde valt er zowaar handgeklap te horen!

Onze handen gaan alvast ook op elkaar voor deze geweldige deun. In nomine Shabakis, et Filii, et Spiritus Sancti, amen!

recent

Slowdive

27 mei 2024Cirque Royal, Brussel

Het is gek wat een beetje afstand kan doen....

Etienne Davodeau :: De Schele Hond

Etienne Davodeau maakte in 2013 al een van dé...

Baby Reindeer (Miniserie)

Er zijn twee manieren om deze serie te bespreken...

The Messthetics and James Brandon Lewis :: 25 mei 2024, Ha Concerts

Dit was er eentje om naar uit te kijken....

Pulp

24 mei 2024AFAS Live

Het was theatraal. Het was groots. Het was prachtig....

verwant

The Smile

15 maart 2024Vorst Nationaal, Brussel

Er zit een goeroe verborgen diep in Thom Yorke....

The Comet Is Coming

2 april 2023Ancienne Belgique, Brussel

Sons of Kemet

21 augustus 2022Pukkelpop, Hasselt

Sons Of Kemet

27 juni 2022Ancienne Belgique, Brussel

The Smile :: A Light For Attracting Attention

Er weerklinkt gelach, maar het voelt geforceerd. Het is...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in