Moon Duo :: Stars are the light

Hoera, de kracht van verandering werkt toch! Onze favoriete psychedelici zijn terug van niet zo heel lang weggeweest en hebben zich in de tussentijd herbrond in de discotheek om de hoek. Moon Duo heeft een nieuwe single en die klinkt herkenbaar anders.

Ook al is een band nog zo goed in wat hij doet, op een bepaald moment botst hij op zijn creatieve limieten of op de beperkingen van een genre. Dan is het altijd de vraag welke richting men dient uit te gaan, zonder in herhaling te vallen. Veel bands doen gewoon verder zoals ze altijd bezig zijn geweest, andere stoppen er mee, nog andere bewandelen voorzichtig nieuwe muzikale paden. Moon Duo, oorspronkelijk een spin-off van het onvolprezen Wooden Shjips maar intussen al een decennium stevig op eigen benen, had zich gespecialiseerd in breed uitgesponnen psychedelische rock. Muziek waar de schaarse vocals opgingen in een deken van repetitieve synths en noisy gitaarriffs. Vijf albums lang werkte dat recept perfect, maar blijkbaar was de tijd van de creatieve vraagtekens aangebroken.

Horen we op het nieuwe nummer “Stars Are The Light” een volledig nieuwe versie van Moon Duo? Ja en neen. De basis is gebleven, maar er klinken vrolijke toetsen in door én het hele boeltje is behoorlijk dansbaar geworden. De vocals zijn helder en komen meer op de voorgrond, maar blijven net zoals vroeger zweverig en betoverend. Het is misschien nog wat te vroeg om te spreken over Moon Disco of over een sprong zoals Tame Impala of Arcade Fire die gemaakt hebben, maar de nieuwe sound bevalt ons zeer en doet ons likkebaardend uitkijken naar het nieuwe album. Eentje dat geproduceerd werd door Sonic Boom overigens; de fans van het eerste uur hoeven dus zeker niet te wanhopen dat de psychedelische roots zouden verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =