The Bony King of Nowhere and friends :: When The Party’s Over (Billie Eilish cover)

”Ahja, inderdaad, hoe anders”. Soms, in zeldzame gevallen, roept een cover van een nummer die reactie op. Dat je je na een eerste luisterbeurt meteen niet meer kan voorstellen dat de song ooit op een andere manier geïnterpreteerd had kunnen worden.

De manier waarop The Bony King of Nowhere, oftewel Bram Vanparys, en zijn koor van vrienden (even ademhalen: Jasper Hautekiet, Sander Sterkens, Kobe Dupont, Gertjan Van Hellemont, Ian Clement en Noah Melis) hier “When The Party’s Over” van Billie Eillish brengen, valt in die categorie covers onder te brengen. A-capella brengt dit koor op een sfeervolle zolder en voor de camera van Anton Coene de hit van de piepjonge Amerikaanse popster en weirdo die net haar debuut uitbracht. Knap hoe ze het sowieso al zeer kale nummer nóg meer uitkleden, zonder daarbij aan kracht in te boeten. De stembuigingen in de zanglijn komen extra naar voren, maar landen altijd in de oeh’s van één of meerdere koorleden. De verschillende stemmen haken op elkaar in, met centraal Vanparys die met zijn snik het al van tristesse overlopende “When The Party’s Over” nog wat triester doet klinken. Billie Eillish heeft al veel lof toegezwaaid gekregen, ook opvallend vaak uit de alternatieve muziekwereld. Maar wat ons betreft, zouden wij het meest blij worden van deze Gentse zolderbewerking die met kop en schouders boven al die mooie woorden uitsteekt.

U ziet de opname van het nummer hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 16 =