Sunflower :: The Spiders We Caught

Wat waren de verwachtingen hoog voor een eerste plaat van Sunflower nadat de winnaar van Westtalent 2017 een eerste geweldige single had uitgebracht. Hun debuut-EP The Spiders We Caught laat veelbelovende geluiden horen.

De vijf jonge Bruggelingen speelden zich vorig jaar in de kijker met een reeks shows in België én Nederland. En zo bleef de nieuwsgierigheid naar nieuw materiaal alleen maar stijgen. Meer dan een jaar na “Heroin”, die eerste geweldige single die zware, postpunkerige zang combineert met droompopgitaren, is er dan die langverwachte EP. En daarop laat Sunflower nieuwe, nog interessante geluiden horen.

“Stay” sleurt je meteen mee in een hypnotiserend geheel van emotionele uithalen en prachtig gitaarwerk, dat op het einde bijna epische proporties bereikt. Niets nieuw onder de zon, maar wel een wondermooi nummer.

“Kosmonaut I”, dat ook een heerlijk melancholisch geluid laat horen, is nog een grotere stap vooruit. Het begint rustig kabbelend, maar wordt na een minuut een emotionele draaikolk waarin de vocalen een hoofdrol krijgen. De gitaren klinken broos, maar soms ook verwoestend en diep snijdend. Het is een contrast dat Sunflower met verve kan uitspelen.

“Inhuman” is misschien wel het meest bevreemdende nummer van de plaat. We horen in de gitaren een psychedelisch geluid, maar toch weer zware, bijna onverstaanbare uithalen van zanger Brent De Wulf. Het is de enige song waarbij we na meerdere luisterbeurten het gevoel hebben dat het allemaal iets te geforceerd is.

Absolute uitschieter is “Monica Electronica”, dat episch, spannend en kwetsbaar tegelijk is. Het meer dan zes minuten durende nummer zweeft tussen prachtige shoegaze en psychedelische muziek, en tussendoor zijn er zelfs jazzy invloeden te horen. Het bewijst dat de band indruk kan maken met een meer geduldige opbouw.

Fans van shoegaze die op zoek zijn naar jong geweld uit eigen land, moeten zeker en vast Sunflower checken. Ondanks enkele minpuntjes hier en daar is The Spiders We Caught een sterke EP van een nog altijd piepjonge band. Dus wie regelmatig Slowdive, DIIV, Wild Nothing of Iceage thuis oplegt, moet Sunflower een kans geven en vooral eens afzakken naar een optreden, want deze band stelt live nooit teleur.

Sunflower speelt dit voorjaar een reeks optredens in het hele land: 7 maart in Het Depot, op 8 maart in VOLTA, 16 maart in Trix, 26 maart in BarBroos, 20 april in De Zwerver en 28 april in Kavka in Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 10 =