Classics Restored Festival 2019

Van 8 tot en met 10 maart 2019, organiseert de Vlaamse Dienst Filmcultuur in Kask Cinema Gent en Kunstencentrum Buda in Kortrijk, het ‘Classics Restored Festival’. Gedurende het hele weekend, wordt een programma gebracht dat bestaat uit recente restauraties van klassiekers of te ontdekken parels uit de filmgeschiedenis.

Gespreid over een aantal thema’s, kan u onder andere gaan kijken naar gerestaureerde versies van het neorealistische meesterwerk Ladri di Biciclette en de onsterfeleijke Billy Wilder komedie Some Like it Hot. Daarnaast zijn er vertoningen van een aantal films die dringend aan herontdekking toe zijn zoals het Braziliaanse Pixote en de Senegalese mijlpaal Touki Bouki.
Alle films worden ingeleid door een expert ter zake, waaronder Nicola Mazzanti – de conservator van Cinematek – maar (onder andere) ook vertegenwoordigers van studiegroepen, de studentenvereniging van Kask film en Enola.be .

Alle details over de verschillende titels en de volledige detailprogrammatie, kan u vinden via www.cinea.be .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 11 =