Rock Zottegem strikt Midnight Oil, Limp Bizkit en +Live+

25 Rock Zottegem, dat feestje laten ze daar in Zottegem niet onopgemerkt passeren. Het Zottegemse festival komt alvast met een eerste reeks namen en die liegen er niet om. Op vrijdag 5 juli zakken Limp Bizkit en Midnight Oil af naar Zottegem. Op zaterdag 6 juli is het de beurt aan o.a. +Live+ en Arsenal.

Op vrijdag 5 juli komt Limp Bizkit het Zottegemse festivalpubliek veroveren. De Amerikaanse nu-metal band van frontman Fred Durst zal deze festivalzomer maar één keer te zien zijn in ons land en koos daarvoor Rock Zottegem uit. Met talloze wereldhits als ‘Nookie’, ‘Break Stuff’, ‘My Generation’, ‘Rollin’’ en ‘My Way’ wordt dit ongetwijfeld een knaller voor deze feesteditie van het Zottegemse festival.

Limp Bizkit krijgt het mooie muzikale gezelschap van de Australische rockband Midnight Oil. Ook zij zetten voet op Zottegemse festivalbodem voor hun enige concert in België. Naast het maken van fantastische, rauwe rockmuziek en hun wereldbekende hits als ‘Beds are Burning’ en ‘The Dead Heart’, staat de band bekend voor hun staalharde livereputatie. Een echte aanrader, want een tour door Europa is heel uitzonderlijk voor de mannen van Midnight Oil.

Op zaterdag 6 juli zakt de wereldbekende muzikale hitmachine, +Live+, af naar de Zottegemse Crazy Main. De rockband van frontman Ed Kowalczyk zakt exclusief af naar Zottegem en brengt een resem wereldhits mee, zoals ‘Overcome’, ‘The Dolphin’s Cry’, ‘Run to the Water’ en ‘They Stood Up For Love’. Het laatste optreden in België in originele bezetting was op Rock Werchter 2006, sindsdien toerde Ed Kowalczyk solo, maar op Rock Zottegem 2019 zorgen ze nu reeds voor een memorabel comeback-concert.

De muzikale helden van Arsenal zorgen opnieuw voor een zwoele festivalnacht in Zottegem. Met hun mix van dance, rock, hiphop en exotische ritmes zorgen ze ongetwijfeld voor een muzikaal hogedrukgebied boven het Zottegemse. Ook Boef komt.

Organisator Kurt De Loor is alvast heel erg tevreden met de eerste lading namen die hij kon strikken voor Rock Zottegem 2019. “25 jaar ROCK ZOTTEGEM, dat feestje konden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We hebben enkele exclusieve namen kunnen strikken en binnenkort komen daar nog extra namen bij. Zelf kijk ik op vrijdag reikhalzend uit naar het optreden van Midnight Oil, die zijn niet alleen muzikaal top maar durven ook hun politieke mening kwijt bijvoorbeeld om het op te nemen voor het klimaat of voor de oorspronkelijke inwoners van Australië, de aboriginals. Het is fijn als muziek en politiek engagement hand in hand kunnen gaan.“

Rock Zottegem vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Alle info: www.rock-zottegem.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 5 =