Sunflower :: Kosmonaut I

De vijf jonge Bruggelingen van Sunflower, de winnaars van Westtalent in 2017, speelden zich vorig jaar in de kijker met reeks shows in België én Nederland, en zo bleven de verwachtingen voor nieuw materiaal alleen maar stijgen. Nu is er dus eindelijk die nieuwe single. “Kosmonaut I” is een ferme stap vooruit en laat een heerlijk melancholisch geluid horen.

“Een algemeen thema bij ons is verborgen romantiek. Dat blijft redelijk vaag, maar misschien verliest het zijn waarde als we het kunnen benoemen”, zeiden bassist Jasper en zanger Brent toen we hen in dit interview naar de betekenis van hun teksten. Sunflower is wat ons betreft een band die in een fascinerende schemerzone tussen melancholie en blijdschap opereert; dat bewijst ook “Kosmonaut I”.

Ook op muzikaal vlak laat de band zich niet in één hokje steken. Het vier minuten durende nummer, dat meer dan een jaar na eerste single “Heroin” verschijnt, begint rustig kabbelend, maar wordt na een minuut een emotionele draaikolk waarin de vocalen een hoofdrol krijgen. De gitaren klinken broos, maar soms ook verwoestend en diep snijdend. “Kosmonaut I” vat enkele uiteenlopende adjectieven samen: intens, rauw en dromerig. Laat je ook meesleuren door de schitterende videoclip, ondanks het ook moet hebben van een uitbarsting.

De single verschijnt op The Spiders We Caught, de eerste EP van de band, die op 8 februari verschijnt via Sentimental. Je kan de band op 9 februari aan het werk zien in Cactus in Brugge, op 14 februari in Café Café, op 7 maart in Het Depot in Leuven (met Whispering Sons) en op 8 maart in Volta in Brussel (met Fornet).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 18 =