Kassei :: Prak

Prak is synoniem voor uitdrukkingen als: aan diggelen, total loss, kapot en zwaar gehavend. Enfin, u snapt het wel. Bestaat er bijgevolg een betere titel voor een song waar je op z’n minst een stevige buil of een blauw oog aan overhoudt?

Want de luisteraar door elkaar beuken , daar draaien ze bij Kassei (goeie bandnaam ook), afkomstig uit Geraardsbergen, hun hand niet voor om. Post- en mathrock worden in de blender gegooid tot er iets uitkomt dat enkel nog als “kopstoot” omschreven kan worden. In de eerste minuten leunt Kassei vooral op hoekige ritmes en bruusk remmende gitaarlijntjes, tot je helemaal gedesoriënteerd bent. Eens de eerste helft erop zit, is het vooral de meeslepende hard-zacht dynamiek die je de eindmeet overtrapt. Die eindmeet komt trouwens in de vorm van een verschroeiende uithaal van gitaren en drums. Het is niet dat we u niet gewaarschuwd hebben. Als “Prak” ook maar een beetje representatief is voor full-album Muur, neemt u 30 november maar best een dag ziekteverlof op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =