Affiche Genk On Stage bijna compleet met Therapy? en Fun Lovin’ Criminals

Het gratis stadsfestival Genk On Stage bevestigt drie internationale acts voor haar line-up. De Amerikaanse rockband Fun Lovin’ Criminals headlinet zaterdagavond op de Main Stage en wordt voorafgegaan door de Ierse rockers van Therapy? en de Britse band Fischer-Z. Het festival kondigt verder de komst van zo’n 40-tal acts aan, waaronder Milo Meskens, Statue en Buurman. Op Bar Parasol op de Grote Markt hoeven bezoekers van het festival niets van het WK voetbal te missen.

De line-up voor de Main Stage op zaterdagavond is bijna rond. Het Amerikaanse Fun Lovin’ Criminals is hier de absolute headliner. Met 25 jaar trouwe dienst op de teller maakt de alternatieve rockband – onder andere bekend van de hit ‘Scooby Snacks’ – deel uit van het selecte clubje bands dat al jaren overeind blijft. Eerder op de avond vult de Ierse rockgroep Therapy? de line-up aan. Therapy? gooit ook al 25 jaar hoge ogen op grote festivals. Hits als ‘Nowhere’ en ‘Diane’ blijven voor rockliefhebbers echte klassiekers. De Britse band Fischer-Z vult het programma op zaterdag aan. De band trok in het voorjaar nog door met een uitverkochte clubtour. Hits als ‘So Long’, ‘Marliese’ en ‘The Worker’ zullen niet ontbreken op hun setlist.

Op de Main Stage worden de Nederlander Nielson, De Nieuwe Lichting-winnaar Chackie Jam, het Genkse Polly et Les Quatre Snaar en singer-songwriters Milo Meskens en Buurman aan het programma toegevoegd. Voor de Fruit Stage wordt de komst van ska-coverband The Skadillacs aangekondigd. Ook op Factor J is de line-up bijna rond: Soul Shakers, The Whatevers, Statue en The Ant werden daar toegevoegd.

Verder werd het programma voor de Stationsstraat bijna vervolledigd: La Murgha Armada, Jeff Brick en Creep zijn daar de headliners. Op El Coktèl, de nieuwe naam van het dj-podium in de Winterslagstraat, maken dj’s Buscemi, Dorine Fox en Mr Phonky het mooie weer. Bar Parasol op de Grote Markt programmeert de Turkse dj Cedy, DJ Double D en DJ Ward.

De line-up van Villa Cité, het podium voor jong Genks talent onder impuls van Villa Basta, is ook rond. Dankzij de coaching van Villa Basta kan Genk on stage op El Coktèl en Bar Parasol ook jonge Genkse dj’s podiumkansen bieden, zoals Avilo, Muze en MiniMaal.

Fans van de Rode Duivels hoeven zich tijdens Genk On Stage geen zorgen te maken. Aan het zomerse Bar Parasol op de Grote Markt én op het Factor J-terrein zal een groot scherm op zaterdagnamiddag 23 juni de match België-Tunesië live uitzenden. Schepen Trippaers: “Als de Belgen winnen – en daar gaan we uiteraard van uit – barst er een groot feest los in het centrum.” Vlak na de match worden daarom op alle podia feestelijke acts geprogrammeerd: Pat Krimson, Duplicate, MoodCollector, Lennert Wolfs, Yass en Zohra. De cabaretband ’t Schoon Vertier zorgt voor de sfeer tussen de podia. “Bar Parasol – inclusief groot scherm en extra terrassen – blijft niet alleen tijdens Genk On Stage, maar gedurende de ganse WK-maand op de Grote Markt staan en zendt alle matchen live uit.”

Genk on stage vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 juni met o.a. De Kreuners, Clouseau, Bart Peeters, SONS en De Geest. Alle info: www.genkonstage.be.

http://www.genkonstage.be

recent

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

verwant

Therapy? :: 5 oktober 2023, Trix

Vroeger was de VRT een huis van vertrouwen, tegenwoordig...

Suikerrock geeft ook zijn zondagprogramma invulling met Tom Jones

Suikerrock werkt verder aan zijn programma en vult vandaag...

Suikerrock ziet het weer internationaler met White Lies, Therapy? en Sisters Of Mercy

Suikerrock ziet het weer internationaler en strikt voor zijn...

Suikerrock strikt ook Therapy?

Suikerrock voegt met een molenwiekende gitaaraanslag het Ierse Therapy? toe aan...

41 Nieuwe namen maken affiche Lokerse Feesten compleet

Hoezee hoezee, de affiche van de Lokerse Feesten is...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in