GOODBYE 2017: Daughter :: Burn It Down

Het is het moment waarop de kop knettert. Waarop de baard in de keel zakt — prikkelt verdomd hard, meneer — en de kindertijd definitief ten einde komt. “De onttovering”, heet het, en het doet pijn. Veel pijn. Laat dat nu net zijn waar Daughter een patent op heeft: dat soort dingen onder woorden brengen.

Eigenlijk had Daughter gewoon de score van een game moeten maken, maar hé, daar rolde er toch een single uit, zo tussen alle soundscapes. Waar het over gaat? Geen idee wat het allemaal te maken heeft met dat Before The Storm, maar als we het goed hebben begrepen: dat moment waarop papa en mama aankondigen dat ze vanaf nu apart gaan wonen, en er ergens in een hoofd een groot alarm afgaat. Klinkt banaal, maar in een tienerleven is het vaste grond die splijt. Elena Tonra begrijpt dat: “Never knew I could be speechless / Don’t know how I’ll ever break this curse / Now the world is only white noise”. “Fuck it”, zegt het hoofd, en de conclusie is meteen het refrein: alles mag vanaf nu kapot. Het klinkt kwaad, maar vooral verloren, en het is dat “We’ll continue to be disappointed” dat er het hardst inhakt. Meer woorden zijn niet nodig om een gebroken kinderwereld op te roepen.

Om afscheid te nemen van 2017 presenteert in december elke dag een enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 5 =