33 Namen erbij voor Dour Festival

Dour Festival heeft een verse lading van 33 namen in het verschiet. Vandaag worden onder meer Grandaddy, Warhaus en Jagwar Ma aan de line-up toegevoegd.

PNL, een waar fenomeen in Frankrijk en erbuiten, spelen –na Coachella in april– een exclusieve Belgische show op de Last Arena. Roméo Elvis & Le Motel hebben in 2016 heel België en Frankrijk veroverd met hun album Morale. Op Dour komen ze de opvolger voorstellen die nog begin dit jaar uitkomt. Ook Convok heeft een kersvers album dat hij in de Boombox komt presenteren.

De Amerikaanse legende Talib Kweli komt het festival inpakken, terwijl haar landgenoot Jonwayne zijn nieuwe plaat Rap Album Two komt presenteren. Big Freedia komt dan weer de booty’s shaken met zijn queer rap. De UK stuurt een indrukwekkend delegatie met Rejjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner. Verder komen ook het Canadese Alaclair Ensemble en de Franse Demi Portion de tent op z’n kop zetten.

Een stevig drum’n’bass-salvo met ouwe getrouwen Pendulum [dj set & Verse], de Nederlander Lenzman, de spectaculaire show van Wilkinson [live], het dreamteam SaSaSaS [feat. Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D, Stormin], de exotische trap van TroyBoi en de hybride ritmes van Shy FX [feat. Stamina MC] en Toddla T [& MC DRS].

Het Parijse DJ-trio Apollonia vervoegt de reeds goedgevulde Red Bull Elektropedia Balzaal-affiche, net als Demian Licht, Roman Flügel en Dax J, die de techno line-up vervolledigen. Oosterse klanken met Acid Arab, hybride met Powell, de avant-gardistische house van Palms Trax en de RnB van de toekomst met Palmistry.

Op rockvlak verheugt Dour Festival zich erg op de komst van Grandaddy, de atmosferische indie van Jagwar Ma, en dé Vlaamse bands van 2016: Warhaus en BAZART. Ook de sensuele soul pop van het Franse HER en hun landgenoten GaBLé krijgen een plaatsje.

Dour Festival vindt plaats van 12 t/m 16 juli met o.a. Die Antwoord, Trentemøller, The Kills, Circa Waves, AmenRa, Two Door Cinema Club, Metronomy, The Strypes, NAS, Ry X, Kate Tempest en Oathbreaker. Alle info: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 4 =