Suikerrock bevestigt ook Status Quo

De Suikerrock zondag was al lichtjes ingekleurd met headliner Zucchero en hitmachine Soulsister. Vandaag wordt nog een exclusieve top act toegevoegd aan het programma. Status Quo, voor de laatste maal in ‘elektrische’ bezetting.

Dat ze een legende zijn valt al lang niet meer te ontkennen. Live zijn ze een wereldsensatie en de platen die ze maken zijn gewoon allemaal classics. Heel grote jongens dus, en heel fijn dat ze dit jaar op Suikerrock staan, ondanks het veel te vroege heengaan van Rick Parfitt. Maar ze doen het nog één keer op Suikerrock, in het kader van hun laatste full electric tour, die is verlengd, maar wel definitief hun allerlaatste. Ze hadden er al een tijdje over gepraat, onderling, en uiteindelijk besloten ze de gitaren, de elektrische althans, aan de haak te gaan hangen.

Het is immers steeds zwaarder om dit soort shows te spelen voor een band die toch al, ja, een hele tijd meegaat. Het doet immers fysiek gewoon pijn om dit soort zware shows te spelen, en het is steeds lastiger om het energiepeil zo hoog te houden wat zo nodig is voor een Quo show. “Ok” zegt Francis Rossi, ze besloten eigenlijk al zo’n dertig jaar geleden om er mee op te houden, “maar rock ’n’roll kruipt nu eenmaal onder je vingernagels”. Je kan ze op Suikerrock nog één keer en exclusief ‘full electric’ aan het werk zien. Er komt uiteraard nog meer Status Quo de komende jaren, maar dus niet meer elektrisch. Een hele aanpassing voor de band en voor de fans uiteraard. Ze staan op Suikerrock, zondag 30 juli.

De 31ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen met ook Iggy Pop, Lost Frequencies, Bazart, Zucchero en Soulsister. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × twee =