Gent Jazz strikt Herbie Hancock

De affiche van Gent Jazz Festival is op 7 juli enkele namen rijker met de komst van jazzlegende Herbie Hancock, Christian McBride’s New Jawn, French Quarter en Christian Scott. De Canadese saxofonist Ben Wendel speelt diezelfde dag drie sets op de Garden Stage, het tweede podium van het festival, met Ben Wendel Group. ’s Avonds sluit SCHNTZL daar de festivaldag af.

Op vrijdag 7 juli staat de Amerikaanse jazzpianist en -componist Herbie Hancock op de Main Stage van Gent Jazz Festival, nadat hij er respectievelijk in 2003 en 2008 al te gast was. Met Hancock op de affiche haalt Gent Jazz Festival meteen een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten naar de Bijlokesite. Met de wereldhits ‘Rockit’ en ‘Cantaloupe Island’ wist Hancock het brede publiek reeds vroeg te bekoren, maar op 7 juli brengt de legende ook nieuw werk. Momenteel werkt Hancock immers aan een nieuw studioalbum.

Diezelfde dag betreedt de Amerikaanse bassist Christian McBride de Main Stage met zijn nieuwe kwartet Christian McBride’s New Jawn, bestaande uit enkele veteranen van de jazzwereld: Josh Evans, Marcus Strickland en Nasheet Waits. McBride staat bekend als een begenadigd bassist met een palmares van meer dan 300 albums waar hij aan meewerkte. Hij speelde onder meer met grootheden als Sonny Rollins, McCoy Tyner, Freddie Hubbard en Pat Metheny, maar evengoed met artiesten als Sting of The Roots.

Nog op 7 juli staat French Quarter op het programma. Een gelegenheidsproject dat een dwarsdoorsnede van de jonge Franse scene biedt, met onder andere Thomas Enhco, Hugh Coltman en Airelle Besson in de bezetting. De virtuoze trompettist Christian Scott, komt na zijn zeer enthousiast ontvangen passage in 2009 terug naar de Bijlokesite, voor het startschot van de tweede festivaldag.

Voor de Garden Stage weet Gent Jazz Festival Ben Wendel Group te strikken, die er drie sets zal spelen. De Canadese saxofonist is een muzikale veelvraat die voornamelijk gekend is van Kneebody (getekend op het befaamde Brainfeeder-label van Flying Lotus). Vorig jaar zorgde Wendel nog voor een onvergetelijk concert met Kneedelus, een samenwerking tussen Kneebody en Daedelus. Met SCHNTZL haalt Gent Jazz Festival dan weer een van de meest spannende en minimalistische bands in de jonge Belgische jazzscene binnen. Gewapend met toetsen en drums sluiten ze op 7 juli de Garden Stage af.

De voorlopige line-up ziet er als volgt uit:
Vrijdag 7 juli 2017: Herbie Hancock, Christian McBride’s New Jawn, French Quarter, Christian Scott, SCHNTZL, Ben Wendel Group

Zondag 9 juli 2017: Norah Jones, Vincent Peirani & Emile Parisien, Omer Avital Quintet, Kleptomatics, Yves Peeters Gumbo

Gent Jazz is er van 6 t/m 15 juli. Alle info: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 2 =