Absolutely Free Festival strikt Eagulls, Raketkanon en meer

De affiche van Absolutely Free Festival in Genk is op een drietal namen na, compleet. Werden zonet aan de affiche toegevoegd: Eagulls (UK), Jaakko Eino Kalevi (FI), Raketkanon en nog een aantal acts van eigen bodem.

Met Eagulls en Raketkanon weet het festival nog twee straffe headliners te strikken voor zaterdag 6 augustus. Eagulls kent u als het frisse viertal uit Leeds dat met zijn snedige postpunk wereldwijd grote sier maakte. De band komt tijdens AFF16 nieuwe boreling ‘Ullages’ voorstellen. Belgische trots Raketkanon zal dan weer één van zijn enige zomershows in Genk spelen.

Daarnaast zakt die dag ook de Finse blogfavoriet Jaakko Eino Kalevi af naar Genk. In thuisstad Helsinki groeide de voormalige tramchauffeur al uit tot een regelrechte cultfiguur. Zijn in 2015 verschenen én bejubelde debuutalbum grossiert in aanstekelijke discopop en bracht hem sindsdien naar ‘s werelds strafste festivals.

Talent uit eigen land komt er nog met de dissonante gitaren van The Guru Guru, het gloednieuwe en ingetogen Krankland (met leden van Little Trouble Kids, SX, Magnus en Faces on TV) en de Hasseltse Fons-favorieten Tonsils. Hiermee is de AFFiche, op een drietal wedstrijdwinnaars na, helemaal af.

Samen met Poppunt zoekt AFF nog een drietal jonge, enthousiaste artiesten die op zaterdag 6 augustus de harten van het AFF-publiek willen veroveren. Inschrijven kan tot 8 juli via vi.be. Trap het AFF en treedt in de voetsporen van Bazart, Mind Rays en Tin Fingers!

Absolutely Free Festival vindt plaats op 5 en 6 augustus op de terreinen aan C-Mine in Winterslag (Genk) met o.a. Blood Red Shoes, Derrick May, Jacco Gardner, Ryan Elliott, Nah, Fence, Astronaute en talrijke andere acts. AFF blijft gratis toegankelijk bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen of 3 euro tvv. het Absolutely Free Forest. Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =