Le Guess Who? pakt uit met indrukwekkende namen

Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns zijn de vier curatoren voor de verjaardagseditie van Le Guess Who? in Utrecht, hét festival bij uitstek voor experimentele en avant-garde muziek.

Ook de eerste namen van het reguliere programma zijn behoorlijk indrukwekkend. Swans komt er zijn veertiende album The Glowing Man voorstellen. Het optreden in Utrecht zal de laatste show van hun najaarstour zijn. Verder werden ook Dinosaur Jr., de Zweedse singer-songwriter Anna von Hausswolff en de space-rockers van Wooden Sjips bevestigd.

Ook zangeres Patty Waters, die een uniek optreden komt geven, de Amerikaanse hiphop/jazz-groep Digable Planets en The Dwarfs of East Agouza zakken af naar Utrecht. Die laatste band is een improvisatietrio uit Egypte én een dikke aanrader. Scott Fagan, de auteur van het vergeten meesterwerk South Atlantic Blues werd ook bevestigd, net als de Welshe alt-folkartieste Cate Le Bon (die trouwens op 1 juni in De Kreun staat). Ook is het al uitkijken naar The Comet is Coming: een space/funk/jazz-trio waarvan de leden een liefde voor Sun Ra, Frank Zappa en Jimi Hendrix delen.

Ryley Walker, St. Francis Duo (Stephen O’Malley met Steve Noble), Guy One & The Polyversal Souls, Lera Auerbach & Netherlands Chamber Orchestra, Jameszoo Quartet, Phurpa, Richard Skelton, Heron Oblivion, Nadja, Heather Leigh, Stara Rzeka en Ryan Sambol zijn ook van de partij.

Le Guess Who? vindt plaats van 10 tot en met 13 november. Vierdagenpassen zijn nu al beschikbaar voor 105 euro. Dagtickets zullen later beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 19 =