Más! Más! CineMás!

Eind april kunt u in Kortrijk en Gent terecht voor CineMás, een bescheiden maar intrigerend festival van de Spaanstalige film. Van 25 april tot 1 mei loopt het programma in BUDA Kortrijk en van 27 april tot 3 mei in Cinema Sphinx in Gent.

Op het programma staat voornamelijk veel Zuid-Amerikaans voer waarvan de kans klein is dat u het onder andere omstandigheden op een groot scherm zult kunnen zien, ondanks de internationale prijzen die de films vaak al in de wacht gesleept hebben. Wij selecteerden drie niet te missen toppers uit het aanbod, maar check zeker de sites van Buda en Sphinx voor de volledige programmatie en om tickets te kopen. ¡Qué bueno!

El Clan
Pablo Trapero

Dit waargebeurd thriller-drama vertelt het verhaal van de familie Puccio, die begin jaren tachtig verantwoordelijk was voor vier kidnappings en drie moorden. Regisseur Peblo Trapero speelt op een soms droogkomische manier met het contrast tussen de schone schijn van een doodnormale familie, en de waanzin die daaronder schuilgaat. Ondertussen vergeet hij ook niet om zijn verhaal te baden in de historische context van die tijd. Winnaar van de Zilveren Leeuw in Venetië.

Magallanes
Salvador del Solar

Een Peruviaanse ex-militair ontmoet een kapster die hij zich herinnert van vroeger – uit schuldgevoel om wat hij destijds heeft gedaan, besluit hij haar aan geld te helpen, maar daarvoor neemt hij zijn toevlucht tot een extreem plan. Dat is het uitgangspunt van Magallanes, opnieuw een thriller die op een metaforische manier de recente Zuid-Amerikaanse geschiedenis in kaart brengt. Salvador del Solar werkte tot nu toe voornamelijk voor tv, maar heeft met Magallanes er al een succesvolle passage langs de wereldwijde filmfestivals opzitten.

La Novia
Paula Ortiz

De slotfilm van het festival was een van de meest succesvolle Spaanse films van de laatste jaren, die genomineerd werd voor 12 Goya’s en vooral enorm veel erkenning verdiende voor de acteerprestaties. Gebaseerd op het toneelstuk van Federico Garvia Lorca uit 1933, is La Novia een sensueel, passioneel drama over de driehoeksrelatie tussen een bruid, haar bruidegom en de man waar ze echt van houdt.

Meer weten over CineMás? Kijk dan op de website van BUDA Kortrijk en Sphinx Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + drie =