dEUS exclusief op Suikerrock naast Balthazar

dEUS zakt op zaterdag 30 juli voor een exclusief festivaloptreden af naar Suikerrock in Tienen. Diezelfde dag maakt ook Balthazar zijn opwachting.

Ze willen dat wel ’ns doen dEUS, helemaal niet touren, zelfs intens aan een plaat werken, en er dan toch ééntje doen. Eén keer een knoert van een rockconcert spelen in die hele zomer, en dit jaar doen ze dat op Suikerrock, op zaterdag 30 juli. Je weet wat dit wil zeggen, een band die slechts een enkele keer tijdens de zomer de gitaarversterkers op full power zet: kiekenvlees, kippenvel en kratten vol goesting.

Een band als dEUS vergt eigenlijk geen uitleg, staat gewoon garant voor de Champions League van de rock’n roll. Live misschien wel het allermooiste wat je op een zomeravond kan overkomen. Geen ‘Soft Electric’ versie, maar the full blown dEUS zoals u en ik ze kennen, en ook geen ‘Bad timing’ maar hopelijk spelen ze die parel uit ‘Pocket Revolution’ wel. Al hebben ze keuze zat om een extreem vette setlist in elkaar te draaien. ‘Slechts’ een dikke twintig jaar grooves en songs om uit te putten, een reputatie die sterker is dan al ons Belgisch bier en chocolade samen, en nooit om een ‘aha-erlebniss’ verlegen.

Suikerrock doet er dan meteen nog maar een superlatiefje bij. Diezelfde zaterdag staat Balthazar op de Tiense Grote Markt o.a. dat heerlijke oorwormpje ‘Nightclub’, uit dat fantastische ‘Thin walls’ album in uw hersens te dreunen. Balthazar maakte drie platen, telkens goed voor een MIA, telkens goed ook voor drie collecties grandioze songs.

Live, gereputeerd, en op stoom, meteen goed voor een extra sugarrush. Vergelijkingen zoeken is redelijk moeilijk, Balthazar is zo divers en doet dingen met songs die we niet zo heel vaak tegenkomen.

De 30ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 29 juli tot en met zondag 31 juli in het centrum van Tienen met o.a. Deep Purple, Emma Bale, Marco Borsato en Stan Van Samang. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 1 =