PJ Harvey, Charles Bradley en meer voor Down The Rabbit Hole

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole komt na o.a. The National, Courtney Barnett, Glen Hansard opnieuw aanzetten met een flinke lading niet mis te verstane namen. Of wat te denken van onder meer PJ Harvey en Charles Bradley & His Ordinaires?

De terugkeer van PJ Harvey is misschien wel het nieuws van het jaar. De eigenzinnige koninging van de alt.rock speelt haar enige Nederlandse festivaloptreden in Beuningen om er haar aanstaande 9de album voor te stellen. Flume scoort als dj/producer hit na hit met killertracks als ‘Holding On’ en populaire remixes van Rustie, Arcade Fire en Disclosure en zakt eveneens af naar Down The Rabbit Hole.

De vintage soul van Charles Bradley en zijn zeven Extraordinaires lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn. Da’s maar deels waar, want de kwieke 65-plusser brak pas in 2011 echt door, nadat hij door Daptone Records werd ontdekt tijdens een van zijn shows als Black Velvet – de biggest, baddest James Brown-imitator van Brooklyn. Nu de Screaming Eagle of Soul op eigen benen staat, is er van nep geen sprake meer; integendeel. Charles Bradley & His Extraordinaires zijn niets minder dan de echte deal: een ouderwets stomende soulrevue, waarbij gloeiend koper, fatback drums en superfly gitaartjes in dikke zweetdruppels van het tentdoek druipen.

Geven voorts ook nog present: de Eindhovense rapper Fresku die voornamelijk verhaalt over zijn eigen gevoelsleven en moeilijke maatschappelijke taboes, en ook nog Sun Kil Moon dat garant staat voor bloedstollend mooie folkrock.

Down The Rabbit Hole vindt plaats op 24 t/m 26 juni in Beuningen. Info en tickets: www.downtherabbithole.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =