Concerten geannuleerd wegens terreurdreiging

De federale Belgische autoriteiten hebben vanmorgen besloten om het dreigingsniveau in het Brusselse Gewest te verhogen van 3 naar 4 (volgens OCAM maximum dreigingsniveau, ernstige en nabije dreiging). Als gevolg daarvan worden verschillende concerten afgelast.

De Ancienne Belgique heeft beslist om alle voor dit weekend geplande evenementen en concerten te annuleren. Concreet gaat het om het voor vandaag geplande Sound/Check. Ook de voor morgen geplande optredens van Bring Me The Horizon, PVRIS, Beartooth, Fidlar, Bully en Islam Chipsy & EEK (Beursschouwburg) zullen niet doorgaan.

Ook de Botanique neemt maatregelen en annuleert vandaag de concerten van Deerhunter en Atlas Sound (Orangerie) en Kalle Mattson (Rotonde). Ook morgen blijft de Botanique opvallend leeg wegens de annulatie van concerten van Tobias Jesso Jr (Orangerie) en Ought en Yung (Rotonde).

Paleis 12 annuleert op zijn beurt dan weer het optreden van Johnny Hallyday vanavond.

Niet alleen in Brussel worden evenementen en concerten geannuleerd. In Hasselt besliste ze bij de Ethias Arena om het optreden van André Rieu af te gelasten omwille van de terreurdreiging in België. Drumster Isolde Lasoen laat via Twitter dan weer weten dat ook het optreden van Daan vanavond in Vilvoorde niet zal plaatsvinden. Het festival “zéro18” in Flagey gaat zondag eveneens niet door.

Of tickets al dan niet terugbetaald worden en welke stappen je daarvoor moet ondernemen, verneem je via de websites van de betrokken concertzalen en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 12 =