Tortoise na zeven jaar geen katastrofe

De fans die ondertussen al zeven jaar wachten op een nieuw album van de oer-post-rockers, kunnen binnenkort eindelijk terug naar de winkel Vijf jaar heeft Tortoise gewerkt aan zijn cd The Catastrophist. Een tour zal volgen, en brengt hen ook naar Antwerpen en Utrecht.

Inspiratie vonden de muzikanten vijf jaar geleden in Chicago, nadat ze door de stad werden aangesteld om muziek te componeren rond de rijke jazzgeschiedenis van de stad. Dat resulteerde in improvisaties en jazz, die het vijftal later gebruikte in concerten. “Toen we beslisten met Soma Studio’s samen te werken aan een nieuw album, was het meteen duidelijk dat we met die nummers verder aan de slag wilden.”, zegt de multi-instrumentalist Mc Entire.

Gitarist Jeff Parker voegt hieraan toe “dat veel nummers eerst solo’s waren, maar zijn omgevormd tot complexe structuren.” Volgens Mc Entire is dit album een betere weerspiegeling van hoe de band live speelt. Hij vond dat niet altijd even geslaagd in vorige albums.

De band voorziet een tournee om The Catastrophist te promoten in de wereld. Op 22 januari 2016 is hij in de winkel te koop. Op 10 februari speelt Tortoise al in de Trix in Antwerpen. Wie dan al zotte plannen heeft gemaakt, kan nog steeds naar Utrecht op 11 februari, waar het vijftal een optreden geeft in de Tivoli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =