Kameleon Bherman meldt zich

Fans van de Gentse singer-songwriter Bruce Bherman mogen zich twee keer in de handen wrijven. Deze herfst verschijnt er niet alleen een nieuwe plaat, maar ook een boek waarin we kennismaken met de tekenaar achter de songschrijver.

Het nieuwe vinylalbum Chameleon, de opvolger van Acoustic Movies (2014) verschijnt begin oktober bij AKR Records. Excuses als “Ik heb geen naald meer voor mijn platenspeler” worden overigens niet aanvaard: bij elk vinylexemplaar zit ook een gratis cd met krék dezelfde nummers.

Zijn achtste plaat belooft volgens de bio een synthese van vijfenveertig jaar populaire muziek, gaande van de Amerikaanse Westcoast-sound uit de jaren ’60 tot de avant-gardejazz van Flat Earth Society. Tim Coenen, ook bekend van Admiral Freebee, tekende voor de productie en speelt drums, gitaar en ukelele. Andere gasten op de plaat zijn Gianni Marzo van o.m. Isbells en Marble Sounds (gitaar, banjo, mandoline), bassisten Bart Delacourt (Monza, Meuris, Venus In Flames) en Kristof Roseeuw (Flat Earth Society, Too Noisy Fish), Geert Simoen (percussie), Bart Maris (blazers), de Hondurese fluitiste Magda Amador Sanchez en de Ierse singer-songwriter Lena Morrison (zang).

Chameleons telt zeven tracks, verdeeld over een elektrische kant en een akoestische kant:

Kant A (elektrisch):

  • Funkygroovinmonkeymoney
  • Doors
  • The Money

Kant B (akoestisch):

  • Help Me Mama
  • The Paradise Song
  • It’s All About The Money
  • Wicklow (instrumental)

De clip van de single “Funkygroovinmonkeymoney”:

In de tweede november verschijnt bij AKR Press ook Tekeningen Drawings Zeignungen, een mooi uitgegeven verzameling pentekeningen die Bruce Bherman maakte tussen 2012 en 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + zeventien =