Terug Naar AFF (’94), omdat retro de toekomst is

22 jaar na de allereerste editie van Absolutely Free Festival (in 1994) gaan we terug naar af(f). De editie van 1994 wordt overgedaan alsof het nooit 1995 is geworden, omdat het kan. En omdat het nog nooit is gedaan.

Dezelfde 9 bands – die in 20 jaar nauwelijks een gitaar hebben vastgehad, laat staan samen gespeeld – komen speciaal voor Terug Naar AFF weer bij elkaar, in dezelfde line-up, op hetzelfde podium, in dezelfde omstandigheden, voor hetzelfde publiek. Het festival wordt georganiseerd door de oorspronkelijke organisatoren en crew. Kort samengevat: een achterwaartse salto richting verleden, omdat retro de toekomst is.

MARBLE SOUNDS EN ISBELLS

Geen enkele van de bands heeft de jaren ’90 overleefd, maar de muzikanten wél. Zo is Gianni Marzo, destijds headliner met zijn band Adelmo Fuzzy, nog steeds (zeer) actief. Hij speelt en schrijft songs voor en met Astronaute, Marble Sounds en Isbells.

Terug Naar AFF (94) vindt plaats op zaterdag 23 juli 2016 op de terreinen aan de Melbergstraat in Genk. Toegang is uiteraard gratis. Op de affiche: No Ticket, Ghostbitch, Perfume Garden, Stick, Limonade Joe, Fruitcake Freddy, Frank De Roeck, Viva Vinyl en Adelmo Fuzzy.

Terug Naar AFF is niet te verwarren met het échte AFF (Absolutely Free Festival) dat plaatsvindt op 6 en 7 augustus op C-Mine in Genk.

Alle info: www.terugnaaraff.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vier =