Opnieuw mooie namen voor Glimps

Op 10, 11 en 12 december worden de Gentse concertzalen, muziekclubs en andere zalen weer overspoeld door Europees muzikaal talent tijdens showcasefestival Glimps. Vandaag werden dertien nieuwe namen gelanceerd.

Laten we beginnen bij Lyenn, het soloproject van Dans Dans-bassist Fred ‘Lyenn’ Jacques. Daarnaast werden ook andere puike Belgische acts aangekondigd: shoegaze/dreampop-band Newmoon, Kevin Imbrechts’ ambientproject Illuminine en de psychedelische garage-rockband Mountain Bike.

Dit jaar is Denemarken het focusland, dus het publiek mag zich aan enkele Deense beloftes verwachten. Taragana Pyjarama brengt sfeervolle, soms stevige electro en is een aanrader voor fans van Bonobo en Lymbyc Systym. Jacob Bellens kent u misschien al als de frontman van rockband I Got You On Tape. Hij is ook al een tijdje bezig aan een solocarrière. Verwacht u maar aan warme popsongs. Last but not least is er het sinistere post-punktrio Shiny Darkly, dat in juli indruk maakte met zijn debuut Little Earth. Fans van alles tussen Joy Division en The Jesus And The Mary Chain moesten hun ticket al hebben. Shiny Darkly is een ijzersterke live-band.

Verder bevestigden ook de Nederlandse beloftevolle zangeres Sevdaliza, de psychedelische Noren van Disaster in the Universe, het Frans-Duitse Yalta Club, het Zweedse Kriget, de Amsterdamse rapster/singer-songwriter Pink Oculus en Skiiing hun komst naar Gent.

Fay Wildhagen (Noorwegen), Demob Happy (Engeland), I Have A Tribe (Ierland), Júníus Meyvant (IJsland), Kid Flicks (Griekenland), Rina Mushonga (Nederland), Drink To Me (Italië), YellowStraps, Hypochristmutreefuzz en Hiele werden vorige week aangekondigd.

Glimps 2015 vindt plaats van 10, 11 en 12 december in de Gentse binnenstad. De Early Bird-tickets zijn uitverkocht, maar een combiticket kost nog altijd amper 28 euro. Meer info via glimpsgent.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 − twee =