Majical Cloudz komt u gezelschap houden

Kweek alvast wat extra eelt op de ziel, want op 16 oktober brengt Majical Cloudz Are You Alone?, de opvolger van Impersonator, uit. En afgaande op de eerste single “Silver Car Crash” belooft die nieuwe plaat van het Canadese synth-pop duo minstens even diep te snijden.

De verwachtingen zijn alvast hooggespannen, want Impersonator werd bedolven onder de lof. De plaat uit 2013 kreeg een nominatie voor de Polaris Music Prize en zanger Devon Welsh en klankbricoleur Matthew Otto mochten in 2014 mee op tournee met Lorde. Daarnaast leverde het album het duo ook een contract op bij Matador.

Are You Alone? is opgenomen in Detroit en Montréal. Welsh en Otto schakelden tijdens de opnames de hulp in van bezige bij Owen Pallett, die drums, piano en viola toevoegt aan de spartaanse sound van Majical Cloudz. Toch moeten de fans geen al te grote koerswijziging verwachten. “Though we experimented with different equipment, we didn’t end up using much of it. After all the crazy shit we could get our hands on, we came back to the cheapo organ we’ve been using since day one”, verklaarde Welsh.

“Silver Car Crash”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − twee =