Karrenvracht nieuwe namen voor Le Guess Who?

Le Guess Who? heeft maar liefst 35 namen aan de nu al indrukwekkende line-up toegevoegd. Als we er enkele moeten uitpikken: onder meer Chelsea Wolfe, Wavves, OM en Goatsnake zullen in november te bewonderen zijn in Utrecht.

Drone-pionier Sunn O))), dat vier dagen lang een programma cureert, heeft ook de Japanse legende Keiji Haino, basklarinetspeler Bennie Maupin, de duistere zangeres Chelsea Wolfe, het psychedelische OM, Charlemagne Palestine, Marissa Nadler, Demdike Stare én Circuit des Yeux kunnen strikken. Maar is nog meer. Op zondag 22 november, de laatste dag van het festival, zal ook Southern Lord (het label opgericht door Greg Anderson van Sun O))), lh) een aantal bands laten afzakken: (hou u vast) Goatsnake! Martyrdöd! The Secret! Today Is The Day! Big Brave!

Aan het reguliere programma werden ook nog Blanck Mass (het soloproject van Fuck Buttons’ John Power), Liima (Efterklang + Tatu Rönkkö), punk-hiphopband Ho99o9 en noise-popband Wavves toegevoegd. Even naar adem happen, want ook NAH, Jerusalem In My Heart, Jacuzzi Boys, Wilbert Bulsink & Jessica Sligter, Anna Meredith, Jennifer Castle en de Australische zanger Howard Eynon zijn bevestigd. Alsof dat nog niet genoeg is, presenteert het puike Canadese label Constallations Records vijf artiesten op LGW?: post-punkquartet Ought (dat ons op Pukkelpop nog omver blies), de kraut-funk van Avec le Soleil Sortant de sa Bouche, Eric Chenaux en Saltland, het ijzingwekkende project van celliste Rebecca Foon.

Het Nederlandse Fluister, een initiatief voor intense luistermuziek, zal tenslotte ook twee aparte programma cureren. De Oekraïense componist Lubomyr Melnyk, het Noorse Deaf Center, Loscil (het ambientproject van Scott Morgan), Christina Vantzou, Otto A Totland en het Nederlandse jazzduo Trigg & Gusset zullen optreden in het kader van die twee avonden.

Voor Le Guess Who?, dat plaatsvindt van 19 tot 22 november, zijn er al een tijdje vierdagentickets beschikbaar. Die kosten nu 110 euro. Vanaf vandaag zijn er ook dagtickets beschikbaar. Meer info op de website www.leguesswho.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 4 =