ENOLA VI.BE :: Eraserhead

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Eraserhead

Bent u die nieuwe psychedelicagolf al beu? Neen? Goed zo, want uit Kortrijk staat Eraserhead op, van plan uw oren plat te slaan met messscherpe riffs en razende versterkers. Want de groep mag dan wel de noemer “trippy” op zijn hoofd staan hebben en de zoektocht naar invloeden drastisch ingekort hebben door hun songs titels als “Old Rug Machine” of “Anita’s Psychedelic Dinner” mee te geven, toch komt Eraserhead met een heel ander geluid uw oren teisteren dan bijvoorbeeld Tame Impala, Temples, Jacco Gardner of, dichter bij huis, Bed Rugs. Nummers als “Do Androids Dream of Electric Sheep?”, voortgedreven door een stevige gitaarpartij, of “Old Rug Machine” doen veel meer denken aan de vroege Flaming Lips, toen die nog concertzalen in brand staken in plaats van zich met confetti te amuseren. Vanaf de eerste ruizige noten is immers duidelijk dat u hier met geestverruimend spul te doen hebt, maar de groep verdrinkt zich nooit in bakken delay en daardoor gaat onder de ruis nooit de concrete song verloren. De band wil zich echter niet beperken tot muziek alleen, maar benadrukt dat ook film, soundtracks en kunst (de groep maakt al haar artwork en merchandise op ambachtelijk wijze zelf) op hun to-do lijstje staan. Naast lovende woorden van onder andere verschillende muziekwedstrijden, mag de groep sinds februari bovendien ook een eerste ep “Wartapes” op hun palmares bijschrijven. U kan Eraserhead de komende maanden ook op allerlei plaatsen in ons Belgenland live gaan aanschouwen: enkeltje richting kosmos te verkrijgen bij de merchandise!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + acht =