Jaga Jazzist gaat jazz-roots uit de weg op nieuwe LP

Jaga Jazzist brengt begin juni Starfire uit, een plaat waarop jazz plaats moet maken voor experiment.

Het idee voor Starfire ontstond toen songwriter en frontman Lars Horntveth verhuisde naar Los Angeles. Met die stad als inspiratiebron trok hij samen met de zeven andere bandleden de studio in. Enkel voor de laatste finishing touches trok Jaga Jazzist terug richting Oslo.

Met Starfire wil de band afstand nemen van zijn jazz-roots en meer experimenteel te werk gaan. Daarbij staat vooral het elektronische en de strakke gitaarlijnen van Marcus Forsgren centraal. “The idea was that we thought about the songs as both the original song and a remix in one”, leest de aankondiging van de plaat. Wie al een idee wil krijgen van deze nieuwe vibe kan hier
een sample van de titeltrack “Starfire” beluisteren en – je bent er nu toch – de volledige versie aanschaffen voor minder dan een euro.

Starfire zal te koop zijn op CD, vinyl en digitale download vanaf 1 juni. Pre-orderen is al mogelijk via de officiële website van de band.

Tracklist:

  1. “Starfire”
  2. “Big City Music”
  3. “Shinkansen”
  4. “Oban”
  5. “Prungen”

(ld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + 6 =