Red Rock Rally sluit af met Buscemi feat. Squadra Bossa

Op 1 mei 2015 wordt voor de 21ste maal het gratis festival Red Rock Rally in het hartje van Brugge georganiseerd. Vanaf de middag is iedereen welkom in het Astridpark voor een gratis muziekfestijn.

De Red Rock Rally is uitgegroeid tot één van de belangrijkste rockconcours van de regio. Via Vi.be lopen de inschrijvingen voor de rally vlot binnen, de jury zal er dus een hele kluif aan hebben om hieruit vijf groepen te selecteren die op 1 mei de finale mogen uitvechten op het RRR-podium. De inschrijvingen lopen niet meer tot eind februari zoals eerder aangekondigd, maar door de massale respons ziet de organisatie zich genoodzaakt de inschrijvingsperiode vervroegd te stoppen. Wil je alsnog je kans wagen? Dan kan dat tot en met 7 februari 2015. Na de wedstrijd voor beloftevol talent wordt er zoals gewoonlijk terug afgesloten met vijf kleppers die jong en oud samen weten te brengen. Hiervan werden al twee namen prijsgeven.

De ultieme afsluiter van de avond op 1 mei wordt Buscemi ft. Squadra Bossa. Dj, producer en remixer Dirk Swartenbroekx die opereert onder de naam van een van zijn favoriete acteurs, draait ondertussen al meer dan vijftien jaar mee in het vak en laat zich daarvoor inspireren door Zuid-Amerikaanse geluiden. Balkan, jazz, afrobeat en bossa nova, Buscemi overgiet het allemaal met een zacht house- en drum&bass-sausje wat hem een ideale warme en dansbare afsluiter maakt. De aanwezigheid van zijn livemuzikanten Squadra Bossa garandeert overkokende temperaturen.

Op Red Rock Rally is er ook plaats voor een streepje hip-hop. Brihang werd in februari 2014 door Studio Brussel samen met Amongster en Folie Douce als De Nieuwe Lichting uitgeroepen. De eerste release van de artiest dateert al van 2009, maar de carrière van de Knokse rapper kwam pas in een stroomversnelling na de wedstrijd van het populaire radiostation.

De Red Rock Rally blijft gratis toegankelijk. Alle info: www.redrockrally.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + 20 =