Een laatste keer wegdromen met Coldplay op “A Head Full Of Dreams”

In een interview met BBC 1 kondigde Chris Martin aan dat hij opnieuw in de studio zit, en wel voor de opnames van Coldplay’s zevende, A Head Full Of Dreams. Pittig detail: volgens Martin wordt dit meteen ook het laatste album voor Coldplay.

Hoewel Ghost Stories nog maar enkele maanden geleden gelanceerd werd, in mei 2014, is Coldplay al volop een nieuwe plaat aan het voorbereiden, A Heart Full Of Dreams. Dat kondigde frontman Chris Martin aan tijdens een interview met Zane Lowe. Het wordt meteen ook de voorlopig laatste Coldplay-plaat, iets wat de band zelf vergelijkt met het laatste Harry Potter-boek van J.K. Rowling: “It’s our seventh thing, and the way we look at it, it’s like the last Harry Potter book or something like that. Not to say that there might not be another thing one day, but this is the completion of something.” Voor Martin is dit een essentieel gegeven: “I have to think of it as the final thing we’re doing. Otherwise we wouldn’t put everything into it.”

Fans hoeven voorlopig niet te treuren, want Coldplay zal ook op tournee gaan met het nieuwe materiaal, iets wat ze niet deden na Ghost Stories. Meer daarover, volgt ongetwijfeld later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − 7 =