Negende album Marilyn Manson is een feit

Marilyn Manson brengt in januari 2015 zijn negende album uit. The Pale Emperor bevat tien songs waarvan enkele al uitgebracht werden.

Naar eigen zeggen zal The Pale Emperor anders zijn dan zijn voorgangers.Manson belooft rock-n’-roll gebaseerd op The Doors. Voor de plaat werkte hij samen met filmcomponist en gitarist Tyler Bates, die onder andere al muziek schreef voor de films 300 Sucker Punch en Doomsday. “Door Bates klinkt mijn nieuwe album net als een film en dat vind ik geweldig”, aldus Manson die nog toevoegt zijn inspiratie te hebben gehaald uit de symboliek van de Griekse mythologie, volgens hem de bron van allerlei soorten kunst.

Enkele nummers op The Pale Emperor waren al eerder te horen. ”Cupid Carries A Gun” wordt gebruikt als openingsthema van de film Salem’<.i>, “Killing Strangers” stond op de soundtrack van John Wick, dat eerder dit jaar al uitkwam.

Op iTunes is het album ook verkrijgbaar als deluxe-edition. Die editie bevat drie extra songs, “Day 3″,”Fated, Faithful, Fatal” en “Fall of the House of Death”.
Er doen ook geruchten de ronde dat The Pale Emperor het eerste deel Is van een tweedelig album. Het bestaan van dat andere deel, The Well-Tanned Peasant werd echter nog niet bevestigd.

The Pale Emperor :

 1. Killing Strangers
 2. Deep Six
 3. Third Day of a Seven Day Binge
 4. The Mephistopheles of Los Angeles
 5. Warship My Wreck
 6. Slave Only Dreams to Be King
 7. The Devil Beneath My Feet
 8. Birds of Hell Awaiting
 9. Cupid Carries a Gun
 10. Odds of Even
 11. Day 3 (Deluxe-editon)
 12. Fated, Faithful, Fatal (Deluxe-edition)
 13. <

 14. Fall of the House of Death (Deluxe-edition)

Beluister hier alvast “Third Day of a Seven Day Binge”:

(lr)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − zeventien =