Young Fathers wint Mercury Prize

Pech voor FKA Twigs, Royal Blood en die andere grote genomineerde namen. Outsiders Young Fathers heeft de jaarlijkse Mercury Music Prize gekregen voor zijn album Dead. Het levert hen 20,000 pond op .

Grote namen Damon Albarn, FKA Twigs, rapster Kate Tempest en het rockduo Royal Blood waren genomineerd voor de Mercury Music Prize. Toch kwam het niet echt hoog getipte Young Fathers als overwinnaar uit de bus en versloeg het de elf andere genomineerden. “Thank you, we love you, we love you all”, reageerde de alternatieve hiphopgroep bescheiden.

Dead was na twee EP’s het eerste volwaardige album van de groep en kreeg overal lovende recensies. Zo ook op enola: waar (gvdb) Young Fathers vergeleek met “een trio losgeslagen honden die de vuilste rave party in uw kelder nog een pak vuiler kunnen doen uitslaan”. Ook de voorzitter Simon Frith van de Mercury Prize was enthousiast:“Ze hebben een unieke kijk op de Britse hiphopmuziek en zitten vol met krachtige, onverwachte, revolutionaire ideeën.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vier =