Manuel Garcia & David Munoz :: Land van de vampiers: 1. Exodus

Land van de vampiers Land van de vampiers varieert op het succes van The Walking Dead. Met deze keer de vampiers als slechteriken. Manuel Garcia en David Munoz tonen zich met dit eerste deel bekwame vaklui.

The Walking Dead was in de stripwereld één van de meest onwaarschijnlijke succesverhalen van de laatste jaren. In een wereld na de Apocalyps trachten enkele overlevenden hun vel te redden tegenover massa’s levende doden. Als onafhankelijke comic was de reeks van scenarist Robert Kirkman een groot succes, en nadien volgden dan nog een tv-serie en tal van andere afgeleide producten. Land van de vampiers speelt zich eveneens af in een wereld waarin enkele mensen moeten zien te overleven. Daarbij worden ze door vampiers op de hielen gezeten. Wanneer het gezin van Elena in moeilijkheden komt, verschijnt Nil als een reddende engel. Hij vergezelt hen verder op hun tocht, maar draagt zelf ook een donker geheim mee.

Het scenario van David Munoz gaat verder dan enkel de spanning van wie het verhaal zal overleven en wie niet. Met de mysterieuze achtergrond van Nil zal in de volgende delen nog moeten blijken welke rol hij precies te spelen heeft bij het overleven van Elena en de kinderen. Munoz schrijft al jaren strips. Tot nu toe bleven die vooral beperkt tot Spanje. Het was vooral zijn werk uit 2001 voor de film The Devil’s Backbone van Guillermo del Toro waarvoor Munoz erkenning kreeg. In 2007 startte hij met tekenaar Tirso Cons het onvertaalde drieluik Le manoir des murmures.

Net als scenarist Munoz is Manuel Garcia geen debutant. Begin jaren 2000 maakte hij zijn debuut op de Amerikaanse comicmarkt. Hij tekende tal van reeksen en werkt momenteel vooral voor uitgeverij Valiant aan de reeks Bloodshot. Land van de vampiers maakt hij rechtstreeks voor de Europese markt. Hij slaagt erin een grimmige en vuile wereld op een overtuigende manier uit te beelden. Zijn tekenwerk zit vol beweging en heeft ook voldoende aandacht voor de juiste sfeer. Ook de inkleuringen zijn van zijn eigen hand. Exodus is dus alleszins een geslaagd album en een stevige start van een nieuwe vampierenreeks.

Ondanks de wat generieke cover verdient Land van de vampiers zeker en vast de aandacht van het publiek. Gezien het aantal vampierenstrips dat de laatste tijd verschijnt, moet er zeker en vast een succes voor deze reeks zijn weggelegd, zeker gezien de kwaliteiten van de teksten en de tekeningen. Wie grote verrassingen zoekt, is bij Exodus aan het verkeerde adres, maar voor een degelijk genreverhaal geldt het eerste deel zeker als een veelbelovende start. Het tweede deel verscheen eerder dit jaar al in Frankrijk, dus Medusa kan het vervolg op Exodus erg snel aan de Nederlandstalige lezer aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + een =