Crisisfestival klaar voor nieuwe editie

Op 26 juli vindt in Erps-Kwerps een nieuwe editie van het Crisisfestival plaats. Vorig jaar moest het festival nog stilgezet en ontruimd worden door een zware storm. Dit jaar heeft de organisatie alles op alles gezet om editie 2014 alsnog te kunnen laten doorgaan.

“Er werden extra sponsors gezocht, we hebben extra steun gekregen van de gemeente, vooral logistiek dan, en hebben bij diverse instanties aangeklopt voor subsidies”, aldus mede-organisator Tom Verdeyen. “Ook voor alle materiaal zoals podia en tenten werd een extra inspanning gedaan en hebben we overal offertes opgevraagd om de beste prijzen te bekomen.“

Het festival wijzigt niet van formule. “In de namiddag is er een uitgebreid aanbod aan kinderanimatie, terwijl we op het podium een variërend aanbod van jong talent en een bekende naam hebben,” zegt programmator Wannes Verhoogen.

Op de affiche staan Ricardo Gonzáles (finalist ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen’), rockbands The Devilles en Five Days (winnaars Rockvonk en derde in Humo’s Rock Rally 2014) en electronica-duo Joy Wellboy uit Berlijn. De Fatback Brass Band zal de avond in gang blazen en Poldoore komt live zijn Jazzy hiphop brengen. Dj’s TLP en The Mixfitz sluiten af.

In de namiddag staat voor de jongste bezoekers De Piepkes geprogrammeerd. Dit zijn Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet die hun kinderlijke verbeelding loslaten in aanstekelijke meezingers.

“Uiteraard blijven we onze gratis inkom behouden, we willen de echte crisis daarbuiten namelijk blijven bestrijden. Er zijn dit jaar weer een tiental gelijkaardige en grotere festivals die de boeken neerlegden, iets wat we zelf niet willen meemaken. We hopen dus op een zonnige editie en véél volk op 26 juli”, besluit Tom.

Alle info: www.crisisfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + acht =