Leffingeleuren pakt uit met Trentemöller en Wovenhand

Met nog een goeie drie maanden te gaan kan Leffingeleuren een eerste reeks namen op je los laten. Ook dit jaar neemt Leffingeleuren met verve de rol op zich van seizoensafsluiter. Het laatste zomerfestival van een lange drukke zomer. Met Trentemöller en Wovenhand zijn twee van de internationale headliners bekend.

Trentemöller is de band van dance-producer Anders Trentemöller (‘Moan’). Verwacht je aan een visuele trip ondersteund door electronica en krautrock. Wovenhand is de band van voormalig Sixteen Horsepower-voorman David Eugene Edwards. Hij serveert een unieke combinatie van folk, bluegrass, gothic rock en postpunk, momenteel snediger dan ooit.

Met Woods uit Brooklyn haalt Leffingeleuren één van de spannendste folkbands naar Leffinge. The Delta Saints zijn evenens van de partij, net als Bombino. Een eerste lichting Belgen mag natuurlijk ook niet ontbreken. Mauro brengt met zijn naar zichzelf genoemde Gruppo Di Pawlowski knallende rock ‘n roll met een serieuze hoek af. Het Zesde Metaal speelt een exclusief festivaloptreden op Leffingeleuren. Trashcan Blues Collective tenslotte is de winnaar van de wedstrijd Verse Vis en dus traditioneel de opener op zaterdag.

Leffingeleuren vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 september in Leffinge. Alle info: www.leffingeleurenfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee − 1 =