Pukkelpop laat van zich horen met nieuwe namen

Met Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor haalt Pukkelpop iets geheel exclusiefs naar Kiewit. Leden van o.a. Hot Chip, LCD Soundsystem, Sinkane en The Rapture slaan op donderdag 14 augustus de handen in elkaar om een ode te brengen aan de opzwepende sounds van cultfiguur William Onyeabor. Deze Nigeriaanse producer en muzikant wordt met zijn mix van disco, funk en afrobeat wel eens beschouwd als de Afrikaanse neef van Giorgio Moroder. Samen met enkele bekende gastmuzikanten tekenen ze nu al voor een van de broeierigste shows van het festival. En er zijn nog meer nieuwe toevoegingen.

Even hard zweten wordt het op de aanstekelijke tonen van het Australische Cut Copy (14/08). Ze veroverden een tijd geleden de radio met ‘Hearts on fire’ en zijn terug met een nieuw album ‘Free your mind’. Een titel die 100% Pukkelpop ademt. Pukkelpop is verder ook blij met de terugkeer van Refused-zanger Dennis Lyxzén. Samen met zijn nieuwe band INVSN (14/08) laat hij ons deze keer proeven van de donkerste postpunk. En aan het mooie rijtje Belgen wordt vandaag ook Yuko (16/08) toegevoegd. De Oost-Vlamingen laten je in de Wablief?! genieten van hun sprankelende, hartverwarmende geluid.

Het Pukkelpopconcert van Amatorski is verplaatst van zaterdag 16 augustus naar donderdag 14 augustus. Het geheimzinnige FKA Twigs maakt dan weer de omgekeerde beweging en speelt nu op zaterdag in plaats van donderdag.

Pukkelpop vindt plaats van 14 t/m 16 augustus in Kiewit. Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =