Het extreme geweld van Lana Del Rey

Lange tijd bleef het behoorlijk stil rond de derde plaat van Lana Del Rey, maar op 14 juni wordt Ultraviolence dan toch boven de doopvont gehouden.

De albumtitel kennen we al sinds de première van haar kortfilm Tropico in december, maar vandaag gooide Lana Del Rey er eindelijk ook de bijhorende tracklist tegenaan — de hoes houdt ze nog even voor zichzelf. Het feit dat we bijna tweeënhalf jaar op Ultraviolence moesten wachten, is volgens de zangeres volledig te danken aan haar zeer wispelturige muze: “Ze bezoekt me maar zelden en dat is behoorlijk lastig.” Afgaande op een andere uitspraak (“Ik zal nooit een nummer schrijven als ik er niet van overtuigd ben dat het perfect is voor de nieuwe plaat”) zijn Del Rey en haar muze dus duidelijk voor elkaar gemaakt.

Ondanks die stroeve relatie hebben de twee er samen toch elf nummers weten uit te persen — veertien als u gaat voor de deluxe versie. Eén daarvan is de huidige single “Westcoast”, die, net als de rest van de plaat, werd geproducet door Dan Auerbach van The Black Keys. De “Once Upon A Dream”-cover die Del Rey eerder dit jaar uitbracht in het kader van de Disney-film Maleficent blinkt daarentegen uit in afwezigheid.


Ultraviolence:

 1. Cruel World
 2. Ultraviolence
 3. Shades Of Cool
 4. Brooklyn Baby
 5. West Coast
 6. Sad Girl
 7. Pretty When You Cry
 8. Money Power Glory
 9. Fucked My Way Up To The Top
 10. Old Money
 11. The Other Woman
 12. Bonus tracks

 13. Black Beauty
 14. Guns And Roses
 15. Florida Kilos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =