Consouling Store opent op 5 april de deuren in Gent

Het Belgische label Consouling Sounds heeft zich de voorbij jaren regelmatig in de kijker gewerkt met albums uit het duistere spectrum van de rock-‘n-roll: grijze ambient, loodzware sludge- en postmetal en het betere drone-werk. Vanaf zaterdag 5 april komt daar ook een winkel-annex-koffieshop bij in Gent.

Het label heeft intussen een catalogus bij elkaar gekregen die best gezien mag worden. Naast cultfiguren uit de wereld van ambient en drones, zoals Thisquietarmy en Aidan Baker (en zijn massieve bas/drums-project Adoran), verscheen er ook werk van de Kortrijkse vaandeldragers Amenra en Syndrome (het machtige Now And Forever en ineens twee nieuwe split-releases), maar ook eigenzinnig metalwerk van te ontdekken bands als Royal Talons, Snailking en Sannhet, drone-black-sludge van Alkerdeel en Gnaw Their Tongues en het volledig op zichzelf staande Aderlating.

Nu worden de activiteiten echter uitgebreid met een Consouling Store. Een foto op de Facebook-pagina (allen daarheen om het vorderen van de werken op te volgen) vat samen waarvoor je er terecht kan: muziek kopen, mensen ontmoeten, koffie drinken, een snack binnenslaan, advies inwinnen (voor muzikanten) en (wie weet) muziek uitbrengen. Door jarenlange ervaring hebben de mensen er behoorlijk wat expertise opgebouwd, vastgesteld dat er heel wat talent rondloopt dat wat goede raad kan gebruiken, en beslist om er op deze manier iets mee te doen.

We hebben begrepen dat er ook heel wat meer in de platenrekken zal liggen dan de muziek uit eigen stal, allerhande lekkers dat de fijnproevers onder u kan interesseren. Klinkt veelbelovend? Nogal! De Consouling Store opent z’n deuren op zaterdag 5 april en is dagelijks open van 11u tot 19u (gesloten op woensdag & zondag). Adres: Baudelostraat 13, op een vinylworp van de Vrijdagmarkt. Reserveer ons alvast een plaatsje.

En geef nu toe: wat kan er in Godsnaam mis zijn met mensen die dit op de markt brengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − vier =