Maxïmo Park geeft te veel informatie

Het is nog maar van 2012 geleden dat Maxïmo Park zijn vierde album The National Health uitbracht, maar opvolger Too Much Information staat al te trappelen. Eerste single “Brain Cells” werd al gelost, de plaat zelf is vanaf 3 februari uit.

Too Much Information werd opgenomen door Maxïmo Park zelf, en geproducet met hulp van Dave Okumu van The Invisble en beide Brewis-broers van Field Music. Okumu was verantwoordelijk voor de “extra elektronische toets in “Brain Cells” die”, volgens frontman Paul Smith, “het plaatje vervolledigde”. David en Peter Brewis zorgden ervoor dat, meteen na de tour voor The National Health, het volgende album in gang werd gezet. Zegt Smith: “We wilden eigenlijk enkel een EP opnemen, maar het liep gewoon te lekker.”

Op de vraag of “Brain Cells” een goede indicatie is voor wat we van het album mogen verwachten, antwoordt de zanger: “Het geeft een beeld van de plaat als iets fris en nieuws, en verwijst ook naar thema’s als herinneringen en nachtleven, die door veel van de songs lopen. Nu, stijl is maar één element van de vele die deels de titel verklaart, samen met ons gewoonlijk emotioneel romantiseren, waarvan we weten dat het wel eens too much information voor mensen kan zijn.”

Too Much Information:

 1. Give, Get , Take
 2. Brain Cells
 3. Leave This Island
 4. Lydia, The Ink Will Never Dry
 5. My Bloody Mind
 6. Is It True?
 7. Drinking Martinis
 8. I Recognise The Light
 9. Midnight On The Hill
 10. Her Name Was Audre
 11. Where We’re Going

“Brain Cells”:

Maxïmo Park speelt op 10 februari in de Botanique.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 2 =