Geen vierde podium in Werchter, wél terreinuitbreiding

De festivals in Werchter zullen de komende jaren in een vernieuwde omgeving plaatsvinden. Het festivalterrein wordt groter, comfortabeler en nog veiliger. De capaciteit blijft ongewijzigd. Een vierde podium komt er voorlopig niet.

De festivalganger zal dus meer dan ooit in de beste omstandigheden kunnen genieten in Werchter. Ook goed nieuws voor wandelaars en fietsers. Het festivalpark zal immers vrij toegankelijk zijn tijdens de maanden dat er geen festivalactiviteiten plaatsvinden.

De aanleg van een landschapspark is voorzien in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter dat op 16 april 2012 werd goedgekeurd. Het landschapspark, getekend door het ontwerpbureau Cluster Landscape in nauw overleg met de de dienst Ruimtelijke Ordening van de Provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeentes Rotselaar en Haacht en de festivalorganisatie, zal in verschillende fases gerealiseerd worden. De eerste fase start in het voorjaar van 2014. Na de festivalzomer worden de werken vervolgd. Het uitvoeren is afhankelijk van de snelheid waarmee de nodige vergunningen verkregen worden. Een einddatum voor de werken kan dus nog niet bepaald worden.

De aanleg van het landschapspark zal niet onopgemerkt blijven. Tijdens de eerste fase reeds worden er bomen gekapt en nutsvoorzieningen aangelegd in de noordelijke zone langsheen de Haachtsesteenweg. De kap wordt gecompenseerd door de aanplanting van -dubbel zoveel- inheemse bomen in Domein Hofheide in Holsbeek, op goed 10 km van Werchter. Ook in het Festivalpark zelf worden nieuwe bomen aangeplant vanaf het najaar van 2014. De plannen voorzien bomendreven die doorheen het Festivalpark zullen lopen. Er wordt geopteerd voor de Alnus Spaethii. Deze boom, een els, wordt vaak voor laan- en parkbeplanting aangewend. Hij is snelgroeiend (1 meter per jaar), gezond en goed bestand tegen wind. Een voorbeeld van hoe het park eruit zal zien, geeft bijgaande afbeelding goed weer.

http://www.rockwerchter.be

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

verwant

WERCHTER 2014 :: The Day After

Hopla, weer een Rock Werchter voorbij. Weer een zomer...

Arctic Monkeys tweede headliner Rock Werchter

Na de bevestiging van Metallica gisteren, wordt vandaag met...

Metallica naar Pinkpop én Rock Werchter

Metallica komt volgende zomer naar zowel België als Nederland....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in