Arctic Monkeys tweede headliner Rock Werchter

Na de bevestiging van Metallica gisteren, wordt vandaag met Arctic Monkeys een nieuwe headliner toegevoegd aan de line-up van Rock Werchter. Alex Turner en co sluiten het festival af op vrijdag 4 juli.

Toen een paar weken geleden dé vraag ‘wie wil jij op Rock Werchter 2014 zien?’ gesteld werd, was het vaakst terugkerende antwoord ‘Arctic Monkeys’. In menig huishouden wordt een vreugdedans ingezet. Arctic Monkeys zullen namelijk op vrijdag 4 juli het festival headlinen. Twee toppers van groot formaat zijn nu gekend: Metallica (3 juli) en Arctic Monkeys (4 juli).

Arctic Monkeys zijn de woordvoerders van een generatie. Er wordt al bijna 10 jaar gezegd dat voorman Alex Turner als geen ander het lief en leed verwoordt van zijn leeftijdsgenoten. Sinds ‘AM’ (2013) lijkt hij zich die rol helemaal te hebben toegeëigend. De plaat heeft evenveel genie als zijn vier voorgangers, maar de sfeer is veel uitgelatener. De Monkeys hebben het regenachtige Sheffield ingeruild voor de zon van Los Angeles en dat laat zich voelen. De concerten waren technisch wel altijd top maar menselijk eerder afstandelijk. Zie ook de vorige doortochten in Werchter. Dat is vandaag helemaal anders. Alex Turner is een rasperformer geworden die overdadig contact zoekt met zijn publiek. 4 juli 2014 krijgt een warme avond.

Rock Werchter is er van 3 t/m 6 juli 2014. Tickets gaan in voorverkoop vanaf zaterdag 7 december om 14u. Alle info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + achttien =