Doek valt over Nachten Van De Jukte

Recent is het doek gevallen over de Nachten Van De Jukte in Geluwe. De organisatoren bergen het driedaagse festival na zestien edities op omwille van het financiële luik.

De Nachten Van De Jukte stonden bekend om hun mix van bands, dj’s en stand-up comedians. Ondanks het feit dat er reeds een datum voor de editie in 2014 gecommuniceerd werd, krijgt de toekomst van het festival alsnog een verrassende wending.

“Met onmetelijk veel spijt in het hart besliste ons voltallig bestuur dat het jaarlijks festival niet meer zal doorgaan”, zo staat het in de e-mail aan de sponsors. “Ondanks uitvoerige voorbereidingen, goede commentaar op de affiche en positieve feedback van alle festivalgangers beslisten we met veel tegenzin er na dit jaar een einde aan te breien. De combinatie van het barslechte weer en het sabbatjaar in 2012 maakten van het voorbije festival een financieel zware editie die ons achter laat met zo goed als geen startbudget om een nieuwe editie te lanceren. We konden kiezen tussen stoppen of een editie die volgens ons de ‘Nachten’ niet waardig genoeg zou geweest zijn. Daarom was het doorhakken van de knoop een enorm moeilijke maar noodzakelijke taak.”

Het resterende geld dat de organisatie nog in kas had, wordt geschonken aan jeugdhuis De Jukte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 17 =