Concerttips november

Elke maand selecteert Enola een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Enola: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Windhand & Pilgrim – 1 november – Antwerp Music City, Antwerpen

Na wat geharrewar over de locatie en de line-up (Gent, Aarschot, met of zonder Weedeater) strijkt de band die tot nader order de doomplaat van het jaar op ons losliet neer in de Antwerpse Seefhoek. Windhand combineert gitaren van gewapend beton met een organische ritmiek en de bezwerende stem van frontvrouw Dorthia Cottrell. Met Pilgrim als tourmaatjes kan je je gegarandeerd aan een gezonde overdosis stoner verwachten. Wees op tijd, want op veel plaats moet je niet rekenen.

http://www.heartbreaktunes.com/nl/concerten/3153

Public Service Broadcasting – 1 November – Beursschouwburg, Antwerpen/2 november – Charlatan Gent

Samples uit oude voorlichtingsfilms. Voortrazende motorik beats. Ribfluwelen pakken. Excentriek is Public Broadcasting Service in elk geval, very British ook. Dit Londonse duo maakte met Inform – Educate – Entertain één van de intrigerendste platen van 2013, waarop stemmen uit het verleden aan de muzikale toekomst worden gepaard. Speciaal voor deze tour maakten ze ook twee nummers over de Elfstedentocht. Ja, dat las u goed. Iets zegt ons dat deze optredens bijzonder zullen worden.
http://publicservicebroadcasting.bandcamp.com

The Rott Childs – 7 november – Charlatan, Gent

Met Alleluia: A Brit Milah In G Melodic Minor hebben The Rott Childs opnieuw een mindfuck van een plaat afgeleverd. Verantwoordelijk voor de hoogstaande teringherrie zijn twee ex-leden van El Guapo Stuntteam, de onnavolgbare drummer van hardcoreband Rise And Fall en bassist van Kabul Golf Club, een van onze nieuwste noise-revelaties. Live minstens een even grote splinterbom als op plaat. Geen betere locatie daarvoor dan de leukste Gentse concertzaal.

http://www.therottchilds.com/

30,000 Monkies – 16 november – SunBakedSnowCave, Gent

Alsof je een mix van sterk geconcentreerde cafeïne en vloeibare LDS ingespoten krijgt: zo klinkt dit Limburgse kabaalmonster op zijn nieuwe e.p. Somewhere Over The Painbow. Zeggen deze apen u niets? U ontdekt dan hun vreselijk smerig gitaargeweld op een gezellige plaats in het Gentse voor ze zelf aan uw deur staan!

http://30000monkies.bandcamp.com/

Madensuyu – 29 november – Handelsbeurt, Gent

Eindelijk zijn ze terug! Na vijf jaar doorbreken Pieterjan Vervondel en Stijn De Gezelle de stilte met hun nieuwe plaat Stabat Mater die anders dan hun twee vorige kunstwerkjes klinkt, maar even compromisloos, kwetsbaar en authentiek. Een genre op kleven? Gaat niet. Bereid u maar voor op een intense en bezwerende luisterervaring.

http://www.madensuyu.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − 13 =