Affiche van eerste editie Scratch + Snuffest klinkt meteen veelbelovend

U hoorde nog niet eerder van Scratch & Snuffest? Geen paniek, wij ook niet tot voor kort. Maar het tweedaagse festival dat op 8 en 9 november plaatsvindt in Nieuwpoort pakt wel uit met een affiche die helemaal ons ding is. Kijk even mee:

Met een headliner als The Ex, na meer dan dertig jaar nog altijd een van de boeiendste bands van de Lage Landen, op de affiche kan het al niet stuk. De leuze “forward in all directions” wordt nog altijd ingevuld met een onnavolgbare passie en energie en de band staat ook in 2013 nog steeds garant voor machtige concerten.

Daarnaast wordt er ook ingezet op lokaal – lees: Vlaams – talent, maar dan wel van het soort dat voorbijgaat aan vluchtige hypes. Wat immers te denken van de instrumentale spaghettiwestern- en pornosoundtracks van Condor Gruppe of de denderende grooves van het eveneens instrumentale MannGold? In het verlengde daarvan, in de zone tussen euforie en claustrofobie: Maria Isn’t A Virgin Anymore en de jonge snaken van Movoco, die gerust tot de meest intrigerende recente nieuwkomers gerekend mogen worden.

Maar dat is niet alles: Mombu, van voormalig ZU-saxofonist Luca Mai zorgt voor verzengende jazzcore, Common Deflection Problems doet iets dat even zot is, Gruppo di Pawlowski geeft vrij spel aan de grilligste ideeën van de in Antwerpen gebaseerde Limburger, en die andere headliner – Karma To Burn – verplaatst Nieuwpoort in een handomdraai naar de droge hitte van Arizona. Bij garagepunkers Human Trash en eenmansband Dead Elvis & His One Man Grave schiet de wijzer dan weer richting total loss. Tenslotte zoekt :embers: het bij elektronisch onheil.

Maar er worden ook nog duchtige afterparty’s beloofd, er zullen vette visuals zijn en er bestaan allerhande formules op maat: dag- en weekendtickets, maar ook overnachtingen zijn mogelijk voor zij die the complete experience willen.. Meer info op de website.

Binnenkort bieden we nog een aantal artikels aan i.k.v. dit fijne festival, zodat u zich extra grondig kan voorbereiden. Achteraf kan u ook bij ons terecht voor de verslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − zeventien =