Concerttips februari

Elke maand selecteert Enola een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Enola: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Clutch – 1 februari – VK, Brussel

Ze steken niet vaak de Atlantische Oceaan over (waar die ligt, zoek je maar op in je atlas), dus als ze komen, mag je dat niet missen! De Amerikaanse heavy rockband Clutch toert het Europese continent rond om het in maart te verschijnen album Earth Rocker te promoten, en doet begin februari onze hoofdstad aan. Verwacht je aan potige bluesriffs, groovy drumlijnen en vooral de massieve vocalen van opperbaard Neil Fallon. Ga maar alvast uw ruitjeshemd strijken!

www.pro-rock.com

VVOVNDS – 2 februari – CinéPalace, Kortrijk

Het Kortrijkse Vvovnds is misschien wel de hardste band van België. Ze spelen loeiharde, verschroeiend noisy hardcore beïnvloed door Das Oath en Combatwoundedveteran. Als deze extreme underground bands geen belletje doen rinkelen — en de kans is groot –, check dan de Bandcamppagina van de band. En alsof een gestoorde band nog niet genoeg is, komen ook de hardcore punkers van Cheap Drugs en black metalband Severe in Kortrijk het kot mee afbreken.

vvovnds.bandcamp.com/

Jacco Gardner – 13 februari – Trix, Antwerpen

Het debuutalbum van Jacco Gardner moet nog verschijnen, maar het nieuwste kroonjuweel van onze Noorderburen veroorzaakte al een buzz met “Where Will You Go” en “The Ballad of Little Jane”. Terwijl het eerste lied Pink Floyd uit het Syd Barrett-tijdperk helemaal terugbracht, wordt zijn nieuwste song als ‘barokpop’ bestempeld. Wij denken eerder aan een kruising tussen The Beatles van Sgt. Pepper en (alweer) Syd Barrett. Aan u om te oordelen op 16 februari.

www.jaccogarnder.com//

We Are Open – 14-16 februari – Trix, Antwerpen

Voor de derde keer al organiseert de Antwerpse muziektempel Trix een driedaags festival om het begin van het nieuwe muziekjaar te vieren. En ook dit jaar kan je een hele trits Belgische fijne vleeswaren aanschouwen van alle kanten van het muzikale spectrum. Namen? Natuurlijk: The Van Jets, Freaky Age, Dans Dans, Vandal X, Flat Earth Society, Raketkanon, Sir Yes Sir, Flying Horseman (solo), Creature With The Atom Brain, Believo!, Hong Kong Dong en Tomàn. Komt u verkleed als rode duivel, krijgt u van ons een pintje!

weareopen2013.tumblr.com

Andy Stott – 21 februari – Stuk, Leuven

Wie zijn beats graag heeft zoals wij onze koffie (donker en straf), wordt in Leuven verwacht, waar electronica-artiest Andy Stott in het kader van het Artefact festival passeert. Wij zijn vooral benieuwd hoe hij die dijk van een hoofdtelefoonplaat Luxury Problems (2012) naar een zaal vertaalt. Verwacht daverende bassen in de maagstreek, die huishouden als een stevige buikgriep. Totale beheersing van de sluitspier is dus wenselijk.

www.modern-love.co.uk/artists/andy-stott

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + 14 =