The Knife staat er opnieuw

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu een concertticket tegen het prikbord hangt en de eerste vreemde beats uit de speakers rollen, is het echt zover: The Knife staat terug op de rails. Op vrijdag vijf april ligt Shaking The Habitual in de winkel, de opvolger van het in 2006 verschenen Silent Shout.

Met die plaat verzekerde het Zweedse duo zich toentertijd van een ferme aanhang, om daar vervolgens niks mee te doen. Karin Dreijer Andersson gooide in 2009 weliswaar hoge ogen met het fascinerende Fever Ray, maar toen een jaar later de samenwerking met broer Olof Dreijer opnieuw aangegaan werd, was dat om het behoorlijk hermetische Tomorrow, In A Year op de wereld los te laten. Met dat album zorgde The Knife voor een soundtrack bij een opera over Darwin’s On The Origin Of Species, niet meteen een meesterzet in het plan richting werelddominantie door middel van freaky elektronica.

Eerste single van Shaking The Habitual, het ruim negen minuten durende “Full Of Fire” is wat dat betreft echter een geniaal manoeuvre. Hoewel het nummer ogenschijnlijk banaal begint, wordt “Full Of Fire” minuut na minuut meer bizar, zonder daarbij echter de dansbaarheid achterweg te laten. Dat wordt een feestje, op 5 mei in de AB!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − drie =